Екскурзия до Мегаполиса Истанбул - Градът на два континента
4 дни / 2 нощ.

от 160 лв.

Запитване


Дати на отпътуване:
30.05.2024 г.,   06.06.2024 г.,   13.06.2024 г.,   20.06.2024 г.,   27.06.2024 г.


ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК

1-ви ден:
Отпътуване от София в 19.00 ч. от Автогара Сердика ; в 20.30 ч. от Shell – Пазарджик; в 21.00 ч. от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. Нощен преход

2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. „Gunaydin“, както се поздравяват местните за добро утро. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00 ч.). (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага, ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка.


Ше посетим Българската желязна църква „Свети Стефан“, отворена отново след дългогодишен ремонт. След това продължаваме към историческият център да града, където ще бъде пешеходната част от обиколката ни. Ще посетим площад Хиподрума, на който се намират най-древните паметници на Константинопол на над 3400 г. – Трите обелиска, фонтанът на кайзера Вилхелм II, ще чуем интересната историята на Синята джамия и ще я видим отвън (в свободното време, който желае може да я посети) и също така джамията (византийска базилика) „Св. София” (отново, ще я видим само отвън, и който желае може да я посети в свободното време).Базиликата “Св. София” е един от най – ярките образци на византийската архитектура и отново е действаща джамия, “Топ Капъ Сарай”- резиденция на султаните от османската династия до построяването на двореца „Долма Бахче“. Свободно време за разходка из кокетните улички с разноцветни сгради на квартал Балат, където ще може да опитате невероятното турско кафе приготвено на пясък. Връщане в хотела.

Разходка с кораб по Босфора, с продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива „Златния рог“, преминавайки под моста „Галата“ и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца „Долма Бахче“, „Чираан Палас“един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта „Румели Хисар“, частни вили, сред които традиционните за Босфора „ялъ“, двореца „Бейляр бей“, „Момината кула“ и др.

Новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност – неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, средбро и кристал. Тук се намират един от най – големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него.


• вечеря в ресторант с турска шоу-програма (куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор) ИЛИ
• вечеря на кораб по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки)
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. В 08.30 ч.Отправяме се към Азиатската част на града, където ще посетим най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа. Джамията е с 6 минарета и може да се види от всяко място в Истанбул. Основният купол на джамията е с височина 72 метра. На вътрешните му стени са изписани шестнадесет имена на Аллах, символизиращи броя на държавите, създадени от турците през цялата им история. Комплексът на джамията включва също музей на турско ислямско изкуство, художествена галерия, библиотека, конферентна зала за 1000 души, 8 творчески ателиета и покрит паркинг с капацитет 3500 коли. Площта на самата джамия е 15 000 кв. метра. Посещение на джамията и възможност да се насладите на невероятни гледки, както към европейския бряг, така и към азиатските райони на космополитния град.
Продължаваме към Watergarden който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на „Пеещите фонтани“. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти , кафенета и магазиниСвободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време.


4-ти ден:
Закуска. Отпътуване за град Одрин. Посещение на фабрика за захарни изделия “Коska” и кожена фабрика (при възможност). Пристигане в гр. Одрин - кратък престой в центъра на града. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София .


ВАЖНО:
• За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой записани туристи.
• При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановя.
• Tуроператора си запазва правото да променя обявените цени на допълнителнителните мероприятия по не зависещи от него причини
Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 2 нощувки със закуски в хотел 3*
• Водач от агенцията
• Пътни и гранични такси

Цената не включва:
• Музейни такси
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 90 лв.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица до 65 г. - 8.00 лв.
• Горивна такса
• Доплащане за дете до 7.99 г. към туроператора : 110 лв
• Медицинска застраховка на ЗК Уника с покритие 2000 евро за лица до 65 г.- 8 лв.
• Доплащане замедицинска застраховка за лица от 65 г. до 70 г. – 10 лв.
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70г. до 75 г. – 12 лв.
• Доплащане за настаняване в единична стая – 90лв
• Доплащане за настаняване в 4 * хотел ISTANBUL ROYAL ИЛИ ПОДОБЕН – 40 лв
Лица над 79 г. не се застраховат!


• Допълнителни екскурзии заявяват се и се заплащат на място на турския туроператор :

Необходими документи:


Хотели
Към пълната версия на сайта

Copyright © 2015 Yubim
Powered by ProStudio