Кападокия - земя на история и природни чудеса
7 дни / 5 нощ.

от 499 лв.

Запитване


Дати на отпътуване:
29.04.2021 г.,   03.09.2021 г.,   17.09.2021 г.

Дати на отпътуване:

Кападокия „Земята на красивите коне“ е историческа област в Мала Азия, между древните страни Понт, Армения, Киликия, Галатия и Фригия в поречието на река Къзъл-Ирмак.

1 ден София - Истанбул - Ески Шехир
20,00ч. - Отпътуване от София по маршрут- Истанбул-Ески Шехир.-/нощен преход /.

2 ден Ески Шехир
Пристигане около обяд в Ескишехир. Посещение на обекти намиращи се на територията на един от парковете на града –Сазова: зоологическа градина, аквариума, умалени макети на някои постройки символи на република Турция. Кратка разходка в района на Стария град –Odun pazari. Настаняване в хотел. Възможност за разходка с лодка по река Пурсук. Вечеря. Нощувка.

3 ден Ески Шехир - Кападокия
Закуска.Отпътуване към района на Кападокия. По пътно разглеждане на най-соленото езеро Туз гьол. Посещение на подземния град - Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5в.пр.Хр.,състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. Настаняване в хотел. Вечеря. След вечеря възможност за посещение срещу допълнително заплащане на подземен ресторант с богата фолклорна програма и ориенталски танци. Нощувка.

4 ден Кападокия
Закуска. Възможност за летене с балон /атракцията зависи от метеорологичните условия/. Разглеждане на долината на гълъбите, Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме от 8 век,Крепоста Уч Хисар. Вечеря в хотела. Нощувка.


5 ден. Кападокия - Коня
Закуска. Отпътуване за Коня - религиозното сърце на Турция. По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района - Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м. дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели. Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря. Нощувка /4/.

6 ден: Коня - Бурса
Закуска. Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка /5/.

7 ден: Бурса - София
Закуска. Свободно време за сутрешно кафе при една от забележителностите на Бурса - Стария чинар Инкая. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
Цената Включва:

Цената не включва

Допълнителни екскурзии

ВАЖНО:

МУЗЕЙНИ ТАКСИ:


КАПАДОКИЯ:

ВАЖНО:

ПРЕПОРЪЧВАМЕ

Хотели
Към пълната версия на сайта

Copyright © 2015 Yubim
Powered by ProStudio