Екскурзия Ескишехир , Бурса и Изник
5 дни / 3 нощ.

от 380 лв.

Запитване


Дати : 19 - 23 Юни;17 - 21 Юли; 14 - 18 Август; 4 - 8 Септември; 19 - 23 Октомври ; 16 - 20 Октомври; 6 - 10 Ноември

1 ден
Отпътуване от София в 22:30ч. Възможност за качване от Пазарджик, Пловдив, Димитровград. Нощен преход.

2 ден
Пристигане в Изник - град, известен през античността като Никея, в който се провежда Първия Вселенски християнски събор, свикан от Константин Велики. През 1204г, когато Константинопол е превзет от кръстоносците, градът става столица на Византийската империя. Градчето е разположено на брега на едноименното езеро, прочуто с производството на керамика, порцелан, маслини и своето древно историческо минало. В Изник има много монументи и от селчукския и османския периоди, като най-старата джамия Хаджи Йозбек; Зелената джамия, чието минаре е облицовано с изнишки фаянсови плочки; имарета и др.

Свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване към Бурса - разположен на древния път на коприната, той е четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Настаняване в хотел.

Автобусна панорамна разходка срещу допълнително заплащане известната Улу Джами с 20 блестящи малки купола и интересен фонтан във вътрешната част; Зелената джамия; градския парк; крепостните стени и панорамната площадка с гробниците на основателите на Османската империя - Осман и Орхан; Османския музей; Музеят на Ататюрк. Посещение на Коза Хан - "известният път на коприната", който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове - истинско произведение на изкуството.

Свободно време за чаша ароматен турски чай, разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири. Може да опитате прочутия специалитет на Бурса - Искендер кебап. Градът изпълнен с градини и паркове, също така е разположен в подножието на планината Улуда, затова е наричан "Зелената Бурса".

Нощувка.

3 ден
Закуска.
По желание , срещу допълнително заплащане - Качване на лифта до Планината Улудаг - 35 евро (трансфер и билет);

Отпътуване за Ескишехир - родният град на Настрадин Ходжа и "Турската Венеция". През града живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой студенти в света - Анатолийски университет. Ескишехир е град със съвременен облик, изключително цветен, красив и подреден. Казват, че тук е най-вкусното реване в цяла Турция. Типични за региона са и накитите от морска пяна. Панорамна обиколка на града. Разглеждане на забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ ; Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури парка „Кент“ с изкуствен плаж.

Настаняване в хотел.

Свободно време за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция, модерния център на града с множество магазини и етнографския комплекс Одунпазаръ. Градът впечатлява с автентична атмосфера и интересна архитектура на изключително добре съхранени пъстроцветни стари къщи, кафенета предлагащи ароматно кафе и сладки изкушения.

4 ден
Закуска. Посещение на най-известния парк в Ескишехир - Сазова (срещу доплащане) с приказния замък по подобие на Дисниленд, пиратски кораб, приказни герои, парка с миниатюрите, най-новия зоопарк с 243 видове обитатели, японска градина, изследователски център, ресторанти, кафенета и други изненади. Свободно време за разходки. Връщане в хотела.

Свободно време. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на най-големия мол в града - Еспарк. Пристигане в София късно вечертаХотели
Към пълната версия на сайта

Copyright © 2015 Yubim
Powered by ProStudio