Почивка в САРАНДА 2024 на ЙОНИЙСКО море през ЮЛИ оферта Албания с автобус!
8 дни / 7 нощ.

от 1180 лв.

Запитване


Дати на отпътуване:
14.07.2024 г.,   21.07.2024 г.

Почивка в САРАНДА 2024 на ЙОНИЙСКО море през ЮЛИ оферта Албания с автобус!Резервирай за месец ЮЛИ почивка в SARANDA INTERNATIONAL HOTEL и се наслади:
до плаж ЛАМАН и плаж ЯЛЪ!

Програма на почивката:

1 ден: неделя: София – Кулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Р. Гърция по скоростна магистрала „Виа Егнатия”, още известна като Е – 90 и сме избирали да влезем на територията на Р. Албания през КПП различно от това при Янина - най-краткият по времетраене път до Саранда!
Пристигане в курорта Саранда – градът на Слънцето привечер. Настаняване в Saranda International Hotel, разположен откъм морето със собствен плаж и на разстояние 3 км. или приблизително 25 мин. пеша до центъра на курорта. Вечеря. Нощувка.

2 ден: понеделник: Саранда и „Златният час” на залеза от замъка Лекурси!
Заповядайте на закуска сервирана на блок маса, изберете своята място – вътре в ресторанта или на откритата веранда с прекрасна панорама към залива и Саранда, към остров Корфу и морската шир!
Слънцето вече е високо и време е за плаж! Използвайте стълбите или асфалтираното платно, за да преодолеете краткото разстояние до собствения плаж на хотела, където чадър и два шезлонга Ви очакват. Ако утринна разходка пеш е по вкуса Ви продължете до съседния плаж Mango Beach, който широко е известен с нощните си забавления.
В късен следобед Ви каним (трансфер с автобуса по желание 5 евро) на среща със Саранда от близко и от високо - от птичи поглед в замъка Лекурси на годеницата на Слънцето да се възхитите!
Срещата от близко протича в организирана разходка по красивия крайбрежен булевард, тънещ в зеленина, цветя и огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини..
В едночасовата обиколка достигаме до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи, православната църква, пристанището и археологическият музей.
В 18:30 часа е време за среща със Саранда от птичи поглед и трансфер с автобуса до замъка Лекурси, който Сюлейман Великолепни на най-високият хълм е съградил!
Тук възторгът ни достига своята кулминация и проследяваме как Слънцето най-после снема очи от годеницата си ненагледна Саранда, как позлатява снагата й и как намята я с мантия царствена, обагряйки небето в пурпурно червено!
Вие сте „ловците на уникални моменти” и запечатвате златният час на прекрасния и уникален залез в Саранда! Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: вторник: Саранда – Бутринт – Саранда – 35 км.
Закуска. В 09:00 часа Ви каним (по желание 20 евро, с вкл. входен билет) на разходка до античния и средновековен град Бутринт - обект от листата на Юнеско.
Само на 4 км. от Ксамил и срещу източните брегове на остров Корфу ни очаква спиращият дъха античен град – Бутринт. Приказен тунел от вековни евкалипти ще ни въведе в естествен парк от 20 кв.км. естествено защитен от красивия канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море.
Отпуснете се в сенчестата и уханна прегръдка на лаврови дървета и чуйте легенди, които ще ви пренесат във времена, когато днешният Бутринт е античната „малка Троя”, а основателите му са Хелен – синът на цар Приам и спътницата му Андромаха, съпругата на Хектор, който убит е в Троянската война..
Докосваме се до руините на грандиозни за времето си постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилище на Асклепий и амфитеатър, преминаваме през Портата кула и Лъвската порта и се възхищаваме на уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации! Първи са Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, а след тях са Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!
Разглеждането на Бутринт отнема около 1,5 – 2 часа. Завръщане в Саранда и хотела около 12:30 – 13:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

4 ден: сряда: Саранда
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

5 ден: четвъртък: Саранда - Синьото око – Гирокастра – Саранда – 120 км.
Закуска. Свободно време за плаж или за любознателните възможност: по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и разходка в Гирокастра – столицата на Албанският Епир и град – музей от листата на Юнеско.
Различните възприятия на посетилите Гирокастра (роден град на диктатора Енвер Ходжа) му донасят и названия като: каменният град на хилядата стъпки, наричат го и Сребърна Крепост в превод от гръцки – Аргирокастро.
В това вълнуващо пътуване ще прекосим земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, ще навлезем в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци или с една дума – пътешестваме и пребиваваме в район, в който ведно със Саранда и чак до Химара се счита за естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук.
Част от пътя ни е край 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни (с местен екскурзовод) е с начало в града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век тази крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра и е най-голямата крепост на Балканите по дължина! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни обхваща и старият град с местния базар и магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки и самостоятелна разходка.
По обратният път към Ксамил ще се докоснем до редкия природен феномен – изворът на бездънното Синьото око. Възможност за обяд или чаша бира сред тази красива природа. Завръщане в хотела по залез слънце. Вечеря. Нощувка.

6 ден: петък: Саранда – Химара – плаж ЯЛЪ – плаж Ламан - Саранда – 140 км.
Закуска. Свободен ден за плаж или за любознателните: по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците.
В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване – пиршество за сетивата и храна за душата! В протежение на 70 километра ще пътуваме по живописен и панорамен път, ще се любуваме на изумителните нюанси в цветовете на Йонийско море и ще бъдем свидетели на дивни гледки.
Първата дивна гледка е тази на крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта.
И още сте във възторга от красивата гледка към крепостта и изненада ви обзема от красотите на закътан плаж - „Горещият плаж” и китното селце Кепаро с триетажната кула на Али Паша изградена в селото и прилежащият му плаж!
Но почакайте да стигнем до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.! Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция…
Нашата основна цел обаче е удивителният плаж ЯЛЪ в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара.
Свободно време за плажни забавления - по желание обяд, а в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан – залив защитена природна зона, в който е забранено строителство на хотели и разполага с два плажни бара. Вечеря. Нощувка.

7 ден: събота: Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Саранда привечер. Вечеря. Нощувка.

8 ден: неделя: Саранда – Янина – София
Закуска. В 08:30 часа отпътуване за България. Попътна разходка (1,30 мин.) в столицата на Епир в Гърция – красивата Янина на езерото Памвотис. Пристигане в София късно вечерта.

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ SARANDA INTERNATIONAL - 4*

Местоположение на хотел Saranda International 4* Саранда: хотелът е един от първите модерни хотели построени в Саранда през 2004 година. Архитектурата му комбинира италиански и гръцки елементи, които сполучливо обединяват класика и модерно в едно. Отличното му разположение в началото на извития като подкова живописен залив превръща хотелът и неговите обитатели в привилегировани зрители на панорама към „годеницата” на Слънцето – Саранда!
Удоволствие е да закусваш, наблюдавайки как Саранда докосната от Слънцето засиява в ослепително бялата си премяна от сгради накацали амфитеатрално по хълма, който натежал от красивия си товар устремено се спуска към морето, сякаш търсейки отмора!
Неизказано удоволствие е да вечеряш на откритата веранда, наблюдавайки пурпурните залези на Слънцето, което пътека от злато към теб чертае, преди да потъне в балдахина на морето Йонийско..
В допълнение към пленителните гледки, местоположението на хотела има и предимството да е на комуникативно място - основния път свързващ Бутринт и Ксамил с центъра на Саранда, който отстои на ~ 3 км., около 20 мин. пеша.
Хотелът е разположен на 2-ра линия (~ 50 м. разстояние) от собствен плаж - едър пясък премесен с дребни камъчета и е достъпен от едната страна на сградата по стълби, а от другата страна по асфалтиран път с лек наклон. На близко разстояние (~ 150 м.) е Mango Beach – плаж известен с нощните си забавления.

На територията на хотел Saranda International 4* Саранда: Хотелската сграда е част от комплекс, който се състои от две сгради, предлагащи различен по вид настаняване.
Residence Beach Saranda е на първа линия на плажа (собственост на комплекса) и предлага настаняване в апартаменти и стаи, разполагащи с кухненски кът.

Хотелската сграда Saranda International 4* е на 2-ра линия и отстои приблизително на 30-50 м. от плажа собственост на комплекса.
Saranda International 4* разполага с: денонощна рецепция, фоайе, асансьор, бар във фоайето, ресторант със закрита част и обширна открита веранда, безплатен паркинг.
На разположение на гостите е собствен плаж с едър пясък премесен с дребни камъчета и бар на плажа. Безжичен интернет на територията на хотела.

Настаняване в хотел Saranda International 4* Саранда: Седем етажната сграда разполага с капацитет от 50 помещения за настаняване, разпределени в двойни, тройни, фамилни стаи и апартаменти. Всички стаи са модерно и с вкус обзаведени и предоставят всички условия за приятен престой в Саранда на Йонийско море!
Гарантираното настаняване в стаи със страничен/ директен изглед море е срещу доплащане от 150 лева на помещение за целия престой от осем дни.
Дата

РАННИ записвания ЛЯТО 2024 цени до 15 МАРТ

Пакетни цени на турист с включени шезлонги и чадър - за 7 нощи със 7 закуски и 7 вечери:
дати на турист в двойна стая трети възрастен дете 2-7.99 г. на доп. легло дете 08-15.99 г. на доп.легло

30.06.2024 1180 лв. 1030 лв. 825 лв. 930 лв.
07.07.2024 1180 лв. 1030 лв. 825 лв. 930 лв.
14.07.2024 1350 лв. 1150 лв. 875 лв. 1065 лв.
21.07.2024 1350 лв. 1150 лв. 875 лв. 1065 лв.

Пакетните цени включват:

Пакетната цена НЕ включва:

Доплащане за стая с изглед море:

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 90 лева!

Забележка:

Доплащане за отпътуване при минимум 8 туриста от градовете:

Необходими документи:

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане:

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева.
4. ако прекратяването е от 44 ден до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на туристическия пакет в лева;
5. ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!

ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Албания!
От 1 май 2022 г. за всички пътувания до Албания, независимо дали по море, суша или въздух, отпада изискването за представяне на документ съгласно условията на КОВИД-19 (ваксинация/преболедуване/PCR тест).
На територията на страна се премахват всички ограничителни мерки, свързани с разпространението на КОВИД-19.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 06.01.2022 – застрахователна полица № 03700100004250 в ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2023 до 10.03.2024 год.

Хотели
Към пълната версия на сайта

Copyright © 2015 Yubim
Powered by ProStudio