22 Септември почивки в ГЪРЦИЯ с автобус оферта СПА хотел в ЛУТРАКИ ПОЗАР!
4 дни / 3 нощ.

от 459 лв.

Запитване


Дати на отпътуване:
20.09.2024 г.

22 Септември почивки в ГЪРЦИЯ с автобус оферта СПА хотел в ЛУТРАКИ ПОЗАР!

СЕПТЕМВРИЙСКИ празници 2024 в Гърция оферта ТОП цена 459 лв. до 20 Август!Резервирайте СПА пакет в Лутраки Позар, за да се насладите на есента:

1 ден: София – Лутраки Позар – 400 км.
Сутринта в 07:30 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Кулата – Лутраки Позар с възможност за включване на туристи от градовете: Дупница, Благоевград, Симитли и Сандански.
В ранния следобед пристигане в Спа курорта Лутраки Позар, разположен в подножието на планината Каймакчалан, която често определят като гръцките Алпи. Настаняване в СПА хотел „Четири сезона” 3*. Време за почивка и освежаване.
Трансфер с автобуса (2,1 км) от хотела до минералните извори на курорта, разполагащи се на площ от 75 м2. и на 390 м. надморска височина. Водите на шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с впечатляващи естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Завръщане в хотела и свободно време за СПА развлечения. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Лутраки Позар - Кастория – езеро Малка Преспа – остров Ахил – Лутраки Позар
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения в курорта или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до Кастория с езерото Орестиада и остров Свети Ахил в езерото Малка Преспа.
В 09:00 часа по скоростната магистрала „Виа Егнатия” се отправяме на вълшебно пътуване, което ще ни припомни величави години в българската история от времето на цар Борис и цар Самуил. Разходката ни започва от Кастория или още някога българският град Костур - живописен град, разположен на полуостров в Костурското езеро, днес наречено Орестиада. С автобуса по пътя край езерото бавно обхождаме града, за да посетим манастира „Света Богородица Мавротиса”, граден през 10 век. Както манастира, така и всички останали градени по това време черкви носят белезите на ранния български живописен стил. Пътувайки край езерото смайва ни чудна панорамна гледка към църкви (повече от 70 на брой са действащи) и къщи старинни амфитеатрално застроени са те по хълма, който към езерото се спуска.
Завръщане в центъра на Кастория и свободно време по интереси за около 1,30 ч. Продължава нашето пътуване в Самуилова България, достигайки кулминацията си при езерото Малка Преспа и разположеният в езерото остров Свети Ахил – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Все тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в най-разкошния от храмовете със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите.
В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир.
Завръщане в Лутраки Позар привечер, следвайки маршрут по живописният път през Флорина - някога български град Лерин. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар – 70 км.
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до град Едеса, някога българския град на водите - Воден.
Посветете половин ден на Едеса, за да се насладите на кулминацията в грандиозната симфония сътворена от Природата в този край, чийто изкусен диригент е водата! Запечатайте в съзнанието си грохота на водата устремно изливаща се от 70 м. високият водопад наречен на македонският цар Каранос! Струва си да се разходите в близкия до водопадите старинен квартал Вароша и да посетите старата митрополия на града – храма „Успение на Света Богородица“ (гр.: Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παλιά Μητρόπολη), където през 1991 г. е открит т. нар. Воденски надпис на цар Самуил.. Чуйте увлекателния разказ за полемиката около воденският надпис и тази част от историята, в която Воден играе важна роля в царството на Самуил и е важен град за българският патриаршески престол..
Позволете си мигове на безвремие с кулинарните изкушения, които Едеса предлага или просто изпийте едно кафе в града с хилядолетна история.
Отътуването от хотела за град Едеса е в 10:00 часа сутринта с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки около 14:30 – 15:00 часа. Свободно време за къпане в изворите или СПА развлечения в спа центъра на хотела. По желание и срещу допълнително заплащане - празнична вечеря с жива музика в близка таверна. Нощувка.

4 ден: Лутраки Позар – Гевгели – езеро Дойран – Златарево - София
Закуска. В 10:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България и София през Р. Северна Македония и езерото Дойран – прекрасен финал на едно пътуване, истинска езерна фиеста. Разходка край езерото Дойран и възможност за обяд. Пристигане в София вечерта.

ПРОМО цени до 27 Август:
Дата

Пакетната цена включва:

Пакетната цена НЕ включва:

Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

Отстъпки:

Забележка:

Доплащане:

Доплащане за отпътуване при минимум 8 туриста от градовете:

Начин и срок на заплащане:

Необходими документи:

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуването се осъществява при минимум - 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!


СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Р. Гърция!

Към момента на публикуване на програмата (02.12.23 г.) Р. Гърция НЕ изисква представяне на документ свързан с Ковид от пътуващи българи!
В случай, че условията за влизане бъдат променени и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 06.01.2022 – застрахователна полица № 03700100004250 в ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2023 до 10.03.2024 год.

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева.
4. ако прекратяването е от 44 ден до 29 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева;
5. ако прекратяването е от 28 ден до 12 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на туристическия пакет в лева;
6. ако прекратяването е под 11 дни, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

ОПИСАНИЕ на СПА хотел ЧЕТИРИ СЕЗОНА 3+*/ 4 EPOXES 3+* в курорт Лутраки Позар

Местоположение на хотел 4 EPOXES 3+*: хотелът се намира в Северна Гърция, окръг Пела в лоното на планината Каймакчалан в СПА курорт Лутраки Позар и на 2100 метра (около 20 мин. пеша) от удивителната термална река с минерална вода в курорта.
Курорта Лутраки Позар е уникален и неповторим с това, че минералните му „извори” неочаквано за представите ни текат в цяла една топла (37 градуса) река от минерална вода, която благодатно се излива от 20 метровата височина на естественият й водопад!
Това чудо на Природата и прекрасният СПА хотел са само на 110 км. от столицата на Северна Гърция – Солун, на 40 км. от прекрасната Едеса и водопадите й, не е далеч и от София – само 400 км. ни делят!

На територията на хотел 4 EPOXES 3+*: хотелският комплекс се състои от две сгради с имена на гръцките богини – Афродити и Селени.
Усещане за гостоприемност, и че гости сме желани създава парадната пътека с шпалир от кипариси стройни, които канят ни в основното хотелско крило Афродити, прекосявайки красивия двор с голямо синьо око – откритият басейн.
В основното крило се разполагат уютно фоайе с камина, лоби бар и ресторант, които вместо зидове дебели, целите са в прозорци – истински „очи” вперили поглед в Каймакчалан – Господарят на Върховете!
В крило Афродити е разположен и СПА центъра със закрит басейн, джакузи, турска баня и сауна.

Настаняване в хотел 4 EPOXES 3+*: хотелското крило Афродити предлага настаняване в помещения разпределени в двойни стаи със спалня или с две отделни легла, двойни стаи с допълнително легло и тройни стаи. Стаите са различно оцветени в релаксиращи тонове подбрани и подсказващи четирите сезона в годината. В стаите има и действаща камина, в която пламъчета игриви на огъня могат да заиграят, ако в студените дни гостите-романтици този уют пожелаят!
Стаите са с балкони и предоставят изглед към планината, кът за сядане и работно бюро, обширна баня с вана и душ, мини бар, плоскоекранен телевизор със сателитни програми и кът за сядане.
Хотелското крило Селени е последно построено крило през 2009 год. и е непосредствено срещу основното крило. Селени предлага настаняване във фамилни стаи (55 м2), състоящи се от две преходни помещения с възможност за настаняване до 4 туриста, джуниър апартаменти (55 м2) с камина и две помещения с възможност за настаняване до 3 туриста, двойни стаи (40 м2) с камина и джакузи в стаята. Всички тези стаи са луксозно обзаведени в стил барок и цветова гама в черно, сиво и бяло.

Хотели
Към пълната версия на сайта

Copyright © 2015 Yubim
Powered by ProStudio